Grillade karréspett

Skrivet av: Receptet är från Lättlagade bufféer’ av Maud Onnermark. Vinförslag från Vinbanken

Laga spetten på grillen för extra sommarkänsla och okomplicerad utomhusfest. Den saftigt goda fläskkarrén gör alltid succé på grillen. Välj svenskt ursprung om möjligt och gärna ekologiskt - det smakar mycket bättre.

RECEPT | Karréspett

10 portioner, buffé

1 kg benfri fläskkarré
Marinad
4 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 msk neutral olja
2 msk finriven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk nymald svartpeppar

 

Rött vin till karréspett

  1. Ramos Reserva 2018 (6139)

João Portugal Ramos, Alentejo Portugal, 89 kr.
Druvor: Trincadeira, aragonez, syrah
Sockerhalt: 4 g/l
Medel/fyllig. Fruktig, kärnig smak av plommon och vinbär med en aromatisk hint kärnig körsbärsstramhet, inslag av lakrits och viol. Nyanserad och strukturerad med bra koncentration. Topptrevligt.