Det är behövs för två personer
300 gram skreifilé
2 msk salt
½ msk krossad rosépeppar
2 msk socker
6 msk finhackad dill
Smör att steka i
Tångrom och fänkålsvippor att toppa med
Räkröra
En ny favorit för mig är Västerviks Senap, det ger en härlig touch, det här kan också serveras på nybakt bröd till frukost.
1 dl créme fraiche
1 dl majonnäs
3 msk dill
1 msk Västerviks Senap
3 msk röd tångrom
200 gram skalade räkor
2 mosade kokta ägg
Salt
Picklad fänkål
1 tunt skivad fänkål
½ dl socker
¼ dl ättika (12 %)
½ dl vatten
Gör så här:
- Blanda salt, rosépeppar, socker och dill. Dela fisken i 2 bitar och vänd bitarna i blandningen. Låt dem ligga i rumstemperatur ca 1/2 - 1 timme.
- Picklad fänkål: Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra från värmen och lägg ner fänkål och låt svalna.
- Räkröra: Blanda ingredienserna till räkröran och smaka av med salt.
- Borsta bort ”salt-och sockerblandningen” från skreien. Stek några minuter på varje sida.
- Toppa skreien med fänkålsvippor och tångrom och servera räkröra och pickad fänkål.
Erik Grödahl