Det här behövs till fyra personer:
250 gram färsk Salsiccia (klipp upp skinnet och gröp ur innehållet).
4 msk olivolja
6 skivade vitlöksklyftor
1 hackad gul lök
50 g finhackad pancetta alternativt bacon.
100 gram finhackad italiensk salami
1 dl rödvin (samma vin som i ett av glasen)
3 dl kalvfond
1 dl grädde
500 gram färsk tagliatelle
Nymald svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Hetta upp en kastrull på mediumvärme. Bryn korvinkråmet i olivolja och dela det med en slev. Lägg åt sidan och bryn sedan vitlöken och löken tills det fått fin färg, tillsätt pancettan, salamin och det brynta korvköttet. Häll i rödvin och rör om ordentligt, låt det koka nästan torrt.
- Häll sedan över kalvfond och grädde, smaka av med svartpeppar och låt det sjuda i cirka 15 minuter på svag varme.
- Koka Tagliatelle och servera ”al dente”, servera med såsen och ringla över en god olivolja.