Vi börjar säsongen den 30:e augusti med en höstupptakt som i år handlar om att kora årets bästa mousserande vin. Vi provar de sex finalister som ni medlemmar röstat fram.
Den 26:e september blir det deltävling nummer två i landskampen. Två nya länder ska ställas mot varandra.
I oktober blir det två provningar; den 4:e kör vi en enkel introduktionsprovning som riktar sig främst mot nya medlemmar, och den 26:e provar vi viner från Sicilien tillsammans med Grand Cru-gruppen.
15:e november gästas vi av Lena från Love Wine som också kommer att ta oss med till Italien.
Vi avslutar säsongen den 6:e december då Göran Sjöblom från Sandviken låter oss prova igenom dessertviner och passande desserter.
Vi kommer också att ha två stycken nyhetsprovningar: den 17/9 och den 26/11.
OBS 26/11 inställt på grund av hastigt påkomna reparationer i lokalen
Vi deltar på Vin och Deli-mässan i Galaxen den 13-14 september
---
Utbildningar:
-
Introduktionskurs
Kurs på grundläggande nivå för dig som aldrig tidigare gått någon kurs. Ger grundläggande kunskap om vinodling, vanligaste druvorna, provningsteknik och sensorik. Lägger grund för att gå fler kurser i Munskänkarnas regi.
Start: Torsdag 24/10 (3 tillfällen)
Druvor 2
Kursen Druvor 2 kan ses som en uppföljare till kurserna Druvor och vin alternativt 1-betygskursen och berör druvor som ingår i 2betygskursen. För att delta behöver man ha förståelse för grundläggande vinodling och vintillverkning, då detta inte kommer att tas upp under denna kurs.
Start Tisdag 8/10 (varannan vecka 2024/2025) 7 tillfällen, ca 2 timmar per gång
De franska förebilderna
Kursen vänder sig till dom som har gått eller planerar att gå 2-betygskursen. Vinerna ska vara lite mer exklusiva än vad som vanligtvis erbjuds på 2-betygskuserna, och spegla den kvalitet som skilda odlare inom dessa områden förmår att producera. Vid varje tillfälle skall också ett referensvin som hämtat sin inspiration från förebilderna provas.
Start Onsdag 11/9 och därefter varannan onsdag.
7 kurstillfällen om ca 2 timmar
Mat och vin
Kurs för dig som är intresserad av kombinationen vin och mat. Teori och praktik under en dag.
Här lär du dig smakernas samverkan, hur kombinationen dryck och mat optimeras och blir mer harmonisk.
Lördag 12/10 (heldag, start 09:30)
Champagne fördjupning
För de som tidigare gått grund och/eller fortsättningskursen om champagne. Här synar vi producenter i tre olika byar i området och tittar på likheter och skillnader.
Start söndag 3/11 (3 tillfällen)
Studiecirkel avancerad nivå
En självstudiekurs för dig som gått 2betygskurs och som vill upptäcka och lära dig mer. En kurs på avancerad nivå där deltagarna turas om att själva bidrar med innehållet. Det innebär att vi fördelar tillfällen på en eller flera deltagare som tar fram information och anskaffar vinerna som ska provas.
Fokus kan ex. vara en druva, distrikt, appellation eller producent.
Startar 26/8 (måndagar, ca var tredje vecka)
Träningsläger inför 2betygsprovet den 15 mars, 2025
För dig som vill repetera och gå upp och prova att göra 2betygsprovet.
4 tillfällen under februari och mars, 2025.
Varmt välkomna till en höst med Munskänkarna!
(observera att datum och innehåll kan komma att ändras vid händelser utom vår kontroll)
Följ gärna sektionen på Facebook och Instagram