Nu lägger vi snart 2024 bakom oss. Vi började året med en Valpolicella Master Class signerad Lars Trogen. Efter det hade vi i februari årsmöte med ett test med ett nytt koncept. En nyhetsprovning av åtta viner där du i stationer fick testa viner parvis och vid middagen kunde du välja till ytterligare ett lite finare vin. Logistiken kunde fungerat bättre. I mars presenterade nyblivne 3-betygaren Roger Lundgren från Lidköping årets vinregion Pfalz. I april var det dax för ett besök av Anders Öhman, är han munskänkarnas flitigaste provningsledare kanske, som på ett lysande sätt presenterade viner signerade E.Guigal från Rhône. Vi avslutade vårterminen med svenska viner med Mattias Säfwenberg som troligen är en av de mest kunniga i ämnet med flera böcker i ämnet på sitt CV. Vi startade hösten i slutet av augusti med ännu en nyhetsprovning. Denna gång med bättre fungerande logistik. Tyvärr lyckades vi inte få till någon provning i september men i oktober kom Stefan Gunnarsson från Skara till oss och hänförde oss med sin Sherryprovning. Busvisslingarna var nog det enda som saknades. Och några dagar innan dessa rader skrivs i slutet av november gästades vi av den flygande vinmakaren Lars Torstenson. Han berättade om sin resa från Hjo ut i världen och presenterade både sina egna viner och några av hans favoriter som andra producerat. Han möttes av den varmaste applåd vi munskänkar i Skövde serverat på länge.
Nu återstår bara en traditionsenlig mousserandeprovning som är fullbokad redan innan vi går in i december månad. Det får ordföranden att tro på riktigt att Skövdes Munskänkar uppskattar bubblor i vinet.
Våra provningar har varit välbesökta och fullbokade vid flera tillfällen. Det verkar som om vi både hittat bra provningar som passar både nya och äldre medlemmar
Nu laddar vi upp inför våren; Först ut på Vinets Dag den 22 januari en Chablisprovning med Anders Öhman som ju uppskattades förra gången har var hos oss. I samband med årsmötet 20 februari upprepar vi konceptet med nyhetsprovning i stationer och med fulländad logistik (!). 19 mars, en onsdag precis som i januari presenterar Johan Franco Cereceda moderna spanska viner. 24 april är det dags för oss att bekanta oss med schweiziska viner. Simon Gustavsson från Swiss Alps guidar oss i detta. Våren avslutas i maj med en trendspaning inifrån vinvärlden signerad Hanna Bränfeldt. Om namnet verkar bekant kan det bero på att hon är ordförandens dotter eller möjligen att ni varit med på någon av hennes tidigare provningar hos oss. 22 maj är datumet.
Vi kommer även erbjuda några kurser under våren. Den 14 januari startar Lars och Gudjon den nya Världens Vinländer som ersätter den gamla 1-betygskursen. Kursen omfattar 10 kvällar. Vi har även beredskap för att hålla ytterligare introduktionskurser om det finns intresse. Håll utkik här och i din mailbox när det dyker upp erbjudande om olika kurser.
Skövdes ambition är som tidigare att erbjuda trevliga och spännande & lärorika provningar och upplevelser som samtidigt kan ge inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. Genom våra utbildningar på olika nivåer följer ökad kunskap och nyfikenhet att lära och förstå mer. Ökad kunskap är även ökad glädje!
Alla är lika välkomna, den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin och mat!
Varmt välkommen till Skövde sektionen av Munskänkarna!