Nu lägger vi 2023 bakom oss. Vi började med en provning av årets vinort Alto Adiges viner. Efter det hade vi årsmöte med avgående ordförandens egna favoriter. Våren fortsatte med en Greklandsprovning, en provning av finare viner från Norra Spanien innan vi avslutade våren med Rosa Bubbel. Under hösten hade vi en Andre Lurton Masterclass, en Mat & Vinprovning med Lisa, På Spåret Provning innan vi avslutade traditionsenligt med Champagne i december för 160 gäster.
Våra provningar har varit välbesökta och fullbokade vid flera tillfällen. Det verkar som om vi både hittat bra provningar och hämtat oss efter pandemin. Det syns även i att medlemsantalet går upp.
Nu laddar vi upp inför vårens provningar; Först ut är en Valpolicella Master Class med Lars Trogen den 18/1. Efter det följer en nyhetsprovning med minst 8 viner i samband med årsmötet den 22/2. Det forsatta programmet för våren är ännu inte helt spikat. Men pricka gärna redan nu in datumen för provningarna; 21 mars, 18 april, 16 maj & 13 eller 15 juni om det blir en utflykt igen... Inom kort kommer även teman för dessa provningar presenteras.
Vi kommer även erbjuda några kurser under våren i vår nyrenoverade kurslokal. Håll utkik här och i din mailbox när det dyker upp erbjudande om olika kurser.
Skövdes ambition är att erbjuda trevliga och spännande & lärorika provningar och upplevelser och ge inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. Genom våra utbildningar på olika nivåer följer ökad kunskap och nyfikenhet att lära och förstå mer. Ökad kunskap är även ökad glädje!
Alla är lika välkomna, den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin och mat!
Varmt välkommen till Skövde sektionen av Munskänkarna!