Aktiviteter

Vårens kommande aktiviteter

Nedan presenterar vi kommande aktiviteter. Utbildningar och provningar kan du anmäla dig till under Våra Provningar och Våra Utbildningar så snart de är tillgängliga för anmälan.

Våren 2025 kommande aktiviteter

Provning vin och vegetarisk mat
Onsdag 19 mars 18:30 på Folkes i Huddinge Centrum.

Idag är intresset för, och utbudet av, vegetarisk mat större än någonsin. Men hur kombinerar man vin och vegetarisk mat på bästa sätt? Det är temat för denna provning.
Vi berättar vad man skall tänka på när man väljer vin till vegetariska rätter, vi lämnar tips om olika och kombinationer med vin, och serverar tre vegetariska rätter och sex passande viner.

Vi tror att detta är något som kommer att passa även för de mest inbitna karnivorer.
Anmäl dig här:

Australienprovning
Torsdag 24 april på seniorhuset i Tumba.

Sommaravslutning
Grekisk mat och vin - Onsdag 21 maj på Folkes i Huddinge Centrum.

Vi kommer också att anordna en introduktion och provning för nya medlemmar samt 1-Betygskursen:

Druvor och vin
Kursen består av tre moduler:

  • Ranka till glas (behandlar vinhistoria, terroir, vinodling samt vinframställning)
  • Blå druvor (behandlar druvsorterna chardonnay, riesling och sauvignon blanc)
  • Gröna druvor (behandlar druvsorterna cabernet sauvignon, pinot noir och syrah (shiraz))

Tillsammans utgör de nio kurstillfällen med fördjupning i våra sex viktigaste druvsorter och grunder i hur vinproduktion går till. Även vinets fascinerade historia ingår. Vin och mat är en integrerad del av kursen.
Kursledare: Niklas Schwalbe och Birgitta Giesen

Introduktion för nya medlemmar
Du som ny medlem kommer att få en inbjudan till ett separat tillfälle där du får:

  • Mer information om munskänkarna
  • Träffa delar av styrelsen och ställa frågor samt få tips
  • Prova de viner som var med i årets blindprovningstävling på distriktsnivå

Styrelsen.