Vin och vegetariskt 2025

Inbjudan till provning av vin och vegetarisk mat
Onsdagen den 19 mars 18:30 på Folkes i Huddinge centrum. Provningsledare: Marianne Hagge-Alvfors. Anmälan senast den 12 mars.
VIN & VEGETARISK MAT
Den som äter palsternackor
Den går inte av för hackor
Morot, selleri och dill
Är inte heller illa
Så diktade Torbjörn Tegnér 1954 och idag är intresset för, och utbudet av, vegetarisk mat större än någonsin. Men hur kombinerar man vin och vegetarisk mat på bästa sätt? Det är temat för vår provning 19:e mars. Vi berättar vad man ska tänka på när man väljer vin till vegetariska rätter, vi lämnar tips om olika rätter och kombinationer med vin, och vi serverar tre vegetariska rätter och sex passande viner.
Maten som serveras är:
- Vegetarisk gryta med spännande smaker
- Vegetarisk italiensk paj med sallad
- Sallad med raddichio, valnötter och parmesan
Vi tror att det här är något som kommer att passa även för de mest inbitna karnivorer, så varmt välkomna!
Ta med sex vinglas och gärna din vinskopa. Eftersom vi ska prova viner är det bra att avstå från stark parfym denna kväll.
Varmt välkommen önskar Styrelsen Munskänkarna Botkyrka Huddinge
kontakt: Marie-Anne Hagge Alvfors tel. 070-723 18 30 / e-post: alvvin@wwab.se