Minervois (Languedoc), 23–27 april 2025

Vårens solstrålar har väckt landskapet till liv och det är full verkstad på Domaine d’Escapat! Vi får lära oss om vinets resa från ranka till flaska, och gästar även andra vingårdar i området, tillika besöker producenter av salt, choklad och olivolja. Kvällarna bjuder på välkomponerade middagar med gårdens olika druvor som teman. Varmt välkommen!

Det här är en annons från pea&Rosenberg

En primeur – vårens första smaker!


Vårens solstrålar har väckt landskapet till liv och det är full verkstad på Domaine d’Escapat. Inför kommande blomning ska rankor putsas och bindas upp och marker och vineri förberedas för en gynnsam sommarsäsong. Efter en inledande välkomstmiddag och en god natts sömn börjar vi med en rundtur på gården och i vineriet där vi träffar vinmakerskan Bertha och gårdens concierge Didier. Vi får lära oss om vinets resa från ranka till flaska, och får prova såväl vin som gårdens prisbelönta olivolja. Vi gästar även andra vingårdar i området, tillika besöker producenter av salt, choklad och olivolja där vi får lära oss om såväl produktion samt får smaka och prova. Vi upplever celebrerad fransk gastronomi med en lunch på Michelin-restaurang, och vi gör även ett lunchstopp på en klassisk fransk bistrot. Kvällarna bjuder på välkomponerade middagar med gårdens olika druvor som teman, och vi kopplar av i den bekväma loungen med samtal, sällskapsspel och ett välfyllt avecbord. Långhelgen avslutas med en extravagant supé på lördagskvällen, innan vi med en stärkande frukost innanför västen njuter av en avkopplande söndagsförmiddag.






Program

Detaljer kring utflykter mm uppdateras efterhand


Onsdag
• Ankomst, hämtning flygplats 

• Middag


Torsdag
• Frukost

• Vingården Escapat: rundtur på vingården där vi träffar Bertha och Didier och provar gårdens viner och olivolja

• Lunch

• Utflykt 

• Middag


Fredag
• Frukost

• Utflykt med lunch

• Middag


Lördag
• Frukost

• Köksworkshop 

• Utflykt med lunch

• Supé med vinprovning


Söndag
• Frukost

• Avresa

• Lunch för dom som eventuellt lämnar på eftermiddagen






Detta ingår


• Boende på Domaine d’Escapat onsdag-söndag, all inclusive

• Transport från och till flygplats

• Utflykter, inträden och guidning

• Frukost, lunch och middag tillagade av Johanna med lokala råvaror i fokus

• Dryck till maten och sällskapet

• Lunch på ett par lokala restauranger, varav en med stjärna i Guide Michelin

• Vinprovningar med Nicklas


Pris per person 15 750 kr

Flyg ingår inte i priset: vi hjälper dock gärna till med förslag på lämpliga avgångar till Toulouse.



Om pea&Rosenberg

Bakom signaturen pea&Rosenberg hittar vi äkta makarna Johanna och Nicklas Rosenberg, två renässansmänniskor som lever livet till det yttersta och älskar att skapa nya möten: mellan människor, upplevelser, mat och dryck.

Vår, höst och vinter går resor till spännande vinregioner, där vinet, maten och lokala råvaror spelar en central roll. Juni till augusti återfinns de på den lilla ön Härön på västkusten, där de driver Magasinet Härön: med restaurang, hotell och semesterlägenheter.

Arrangör: pea&Rosenberg
Resmål: Minervois, Languedoc
Tidsperiod: 23–27 april 2025
Pris: 15 750 kr (exkl flyg)
Anmälan: för bokning eller frågor mejla oss på kontakt@peaochrosenberg.se. Begränsat antal platser!

Läs mer här