
Minervois (Languedoc), 23–27 april 2025
Vårens solstrålar har väckt landskapet till liv och det är full verkstad på Domaine d’Escapat! Vi får lära oss om vinets resa från ranka till flaska, och gästar även andra vingårdar i området, tillika besöker producenter av salt, choklad och olivolja. Kvällarna bjuder på välkomponerade middagar med gårdens olika druvor som teman. Varmt välkommen!
En primeur – vårens första smaker!
Vårens solstrålar har väckt landskapet till liv och det är full verkstad på Domaine d’Escapat. Inför kommande blomning ska rankor putsas och bindas upp och marker och vineri förberedas för en gynnsam sommarsäsong. Efter en inledande välkomstmiddag och en god natts sömn börjar vi med en rundtur på gården och i vineriet där vi träffar vinmakerskan Bertha och gårdens concierge Didier. Vi får lära oss om vinets resa från ranka till flaska, och får prova såväl vin som gårdens prisbelönta olivolja. Vi gästar även andra vingårdar i området, tillika besöker producenter av salt, choklad och olivolja där vi får lära oss om såväl produktion samt får smaka och prova. Vi upplever celebrerad fransk gastronomi med en lunch på Michelin-restaurang, och vi gör även ett lunchstopp på en klassisk fransk bistrot. Kvällarna bjuder på välkomponerade middagar med gårdens olika druvor som teman, och vi kopplar av i den bekväma loungen med samtal, sällskapsspel och ett välfyllt avecbord. Långhelgen avslutas med en extravagant supé på lördagskvällen, innan vi med en stärkande frukost innanför västen njuter av en avkopplande söndagsförmiddag.
Program
Detaljer kring utflykter mm uppdateras efterhand
Onsdag
• Ankomst, hämtning flygplats
• Middag
Torsdag
• Frukost
• Vingården Escapat: rundtur på vingården där vi träffar Bertha och Didier och provar gårdens viner och olivolja
• Lunch
• Utflykt
• Middag
Fredag
• Frukost
• Utflykt med lunch
• Middag
Lördag
• Frukost
• Köksworkshop
• Utflykt med lunch
• Supé med vinprovning
Söndag
• Frukost
• Avresa
• Lunch för dom som eventuellt lämnar på eftermiddagen
Detta ingår
• Boende på Domaine d’Escapat onsdag-söndag, all inclusive
• Transport från och till flygplats
• Utflykter, inträden och guidning
• Frukost, lunch och middag tillagade av Johanna med lokala råvaror i fokus
• Dryck till maten och sällskapet
• Lunch på ett par lokala restauranger, varav en med stjärna i Guide Michelin
• Vinprovningar med Nicklas
Pris per person 15 750 kr
Flyg ingår inte i priset: vi hjälper dock gärna till med förslag på lämpliga avgångar till Toulouse.

Om pea&Rosenberg
Vår, höst och vinter går resor till spännande vinregioner, där vinet, maten och lokala råvaror spelar en central roll. Juni till augusti återfinns de på den lilla ön Härön på västkusten, där de driver Magasinet Härön: med restaurang, hotell och semesterlägenheter.
Arrangör: pea&Rosenberg
Resmål: Minervois, Languedoc
Tidsperiod: 23–27 april 2025
Pris: 15 750 kr (exkl flyg)
Anmälan: för bokning eller frågor mejla oss på kontakt@peaochrosenberg.se. Begränsat antal platser!
