Ulricehamn

Välkommen till vår sektion!

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar, oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin.

Bli medlem i sektion Ulricehamn

Välkommen till Ulricehamnssektionen.

Genom våra provningar, erbjuder vi möjligheten till nya, spännande vinupplevelser och inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. Med ökad kunskap kommer nyfikenheten att lära och förstå mer.

Du hittar mer information om hur du blir medlem, våra provningar och utbildningar i menyn.

 

Aktuellt

  • Rekordmånga klarade Nivå 3
    Riks

    Publicerat:

  • 2025 års resestipendiater
    Riks

    Publicerat:

  • Det här är Årets bästa vin
    Riks

    Publicerat:

På gång

Nu har vi avslutat vårsäsongen med en provning av viner från årets vinort, Pfalz. Datum för höstens provningar är: 6/9, 12/10, och 16/11. Vi kommer också anordna den nya kursen "Druvor och vin" som ersätter den gamla druvkursen och där vi går igenom de vanligaste druvorna.

Mer om oss

Vill du lära dig mer om vin?

Är du intresserad av att gå en kurs? Kontakta Björn Smedberg så kan han berätta vad som finns på gång. bjorn.smedberg@telia.com

Årets vinort 2025

Den franska regionen Jura har valts till årets vinort 2025. Det är en av Frankrikes minsta vinregioner som samtidigt erbjuder ett varierat utbud av viner i olika stilar. Det är också ett uppskattat besöksmål, inte bara för den som gillar mat och vin, utan också för den som uppskattar ett spännande landskap, pittoreska byar och en vild natur.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.